E-konsultasjon

Vil pålegge å tilby legetime via nettet

Alle nasjonale e-helseløsninger øker kraftig i bruk og utbredelse, og stadig flere kommer til. Nå vil regjeringen at alle fastleger tilbyr e-konsultasjon før 2021.

FASTLEGE PÅ NETT: Nasjonale e-helseløsninger øker kraftig i bruk. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix
FASTLEGE PÅ NETT: Nasjonale e-helseløsninger øker kraftig i bruk. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge rapporten «Utviklingstrekk 2019» fra Direktoratet for e-helse hadde den nasjonale helseportalen på nett, Helse-Norge , 25,6 millioner besøk i fjor. Det er en økning på 37 prosent fra 18,7 millioner besøk i 2017.

En medvirkende årsak til dette er at stadig flere e-helsetjenester legges på samme portal.

På samme måte som i en nettbank, kan du finne både generell informasjon og logge deg inn for å se personlige opplysninger som pasientjournaler, timeavtaler, pasientreiser og dokumenter registrert på deg. Det var i fjor 11,9 millioner innlogginger på Helse-Norge, mot 7 millioner i 2017, en økning på 70 prosent.

Pasienter i alle aldre oppgir at de ønsker at digitalisering vil gi økt tilgjengelighet til legene, og at de ønsker å kunne ha dialog med legen på epost.

Kritiske opplysninger

Konseptet og stortingsmeldingen «Én innbygger – én journal» kom for alvor for sju år siden, med planer for IKT-utviklingen i helse- og omsorgssektoren. Målet er at alle skal ha sine viktige helseopplysninger samlet, sånn at alle deler av helsevesenet enkelt kan få tilgang ved behov, uansett hvor du behandles, og uansett hvilke dataoppsett og journalsystemer som brukes der du er behandlet tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer