Er SMS fra UiT svindel

Vil sjekke om du er immun mot corona

Mottar du en SMS fra Universitetet i Tromsø, kan du trygt trykke på lenka.

SENDES UT TIL TUSENVIS: 100.000 nordmenn har nå fått en SMS som ikke er svindel. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SENDES UT TIL TUSENVIS: 100.000 nordmenn har nå fått en SMS som ikke er svindel. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du mottatt en SMS fra Universitetet i Tromsø (UiT) og lurt på om den er ekte?

Da er du ikke alene.

UiT skriver på sin helseblogg at de har trukket ut 100 000 tilfeldig valgte nordmenn over 16 år til å delta i sitt forskningsprosjekt «Korona og immunitet i Norge».

Den enkle forklaringen på at de tar kontakt på denne måten, skal være at SMS er den enkleste måten å nå folk på.

Har du antistoffer mot covid-19?

De neste ukene kommer opp til 100 000 personer over 16 år og fra hele landet å motta en SMS fra UiT, skriver de på sine nettsider.

Her ser du hvordan deler av SMS-en ser ut.
Her ser du hvordan deler av SMS-en ser ut. Vis mer

Målet med det nasjonale forskningsprosjektet er å kartlegge hvor mange i Norge som har anti­stoffer mot SARS-­CoV-­2, eller covid-19 som vi også kjenner det som.

Slik kan forskerne også si noe om hvor mange som sannsynligvis har hatt covid­-19 infeksjonen allerede.

Professor Torkjel Sandanger og førsteamanuensis Erik Eik Anda skriver at svaret kan bety mye for hvordan vi skal ha det i Norge fram til mange nok har fått vaksinen, og at et stikk i fingeren og to bloddråper fra de som er invitert til å delta i studien, bringer oss nærmere en løsning.

TØYMUNNBIND: Administrerende helsedirektør Espen Nakstad forklarer hva man må huske på når man bruker tøymunnbind. Video: Dagbladet TV / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Slik blir du deltaker

Du blir deltaker ved å signere et samtykke nederst på siden, svare på et spørreskjema og bidra med en bloddråpeprøve tatt hjemme hos deg selv.

De som avgir en slik blodprøve og sender den inn, vil få tilbakemelding på om de har testet neg­ativt eller positivt på antistoffer. Du kan forvente at ditt prøvesvar er klart etter cirka fire uker, ifølge UiT. Det er dessuten frivillig å delta i prosjektet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer