Ønsker en firedel elsparkesykkel-utleiere

Vil strupe utleierne

Oslo kommune foreslår at kun tre aktører skal stå for utleie av elsparkesykler om gangen.

MANGE AKTØRER: I dag er 12 aktører som driver med elektriske sparkesykler i Oslo. Kommunen ønsker maksimalt tre. Foto: Ali Zare / NTB
MANGE AKTØRER: I dag er 12 aktører som driver med elektriske sparkesykler i Oslo. Kommunen ønsker maksimalt tre. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kommunen sendte forslag om ny lokal forskrift for utleie av elsparkesykler på høring mandag. Der kommer det fram at kommunen ønsker å redusere antall aktører fra dagens 12 til tre.

– Dette gjør at de aktørene som får tillatelse, kan drive en solid driftsorganisasjon som gjør det lettere å drive seriøst og bærekraftig, og sikre et godt tilbud både for kunder og omgivelsene, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel i en pressemelding.

Det var E24 som skrev om saken først.

Kriterier

I forslaget heter det at antallsbegrensningen på 8.000 små elektriske kjøretøy fortsatt gjelder. I dag er det 12 aktører som driver med kommersiell utleie av elsparkesykler i Oslo. Hver aktør kan ha 667 elsparkesykler til utleie.

– De utleieaktørene som velges ut, vil være de som har mest miljøvennlige løsninger, og som er best egnet til å sikre gode, trygge og fremkommelige byrom. Med tre tilbydere vil vi samtidig ivareta en viss konkurranse om å bli enda bedre på disse områdene, sier Stav.

– Et steg i riktig retning

Voi, som er en av dagens aktører i Oslo, opplyser i en pressemelding at de mener forslaget til ny forskrift er et steg i riktig retning, men at taket på antall elsparkesykler bør heves.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer