Billig vinterferie

Vinterferie uten å blakke deg

Her er ni vinterferieaktiviteter som ikke koster skjorta.

BÅLKOS? Du MÅ ikke dra til fjells og leie hytte selv om det er vinter. Hva med bålkos i fjæra? Middag ute? Telttur i hagen. Eller spillkveld hjemme? Foto: Lill Haugen/NorskFriluftsliv
BÅLKOS? Du MÅ ikke dra til fjells og leie hytte selv om det er vinter. Hva med bålkos i fjæra? Middag ute? Telttur i hagen. Eller spillkveld hjemme? Foto: Lill Haugen/NorskFriluftsliv Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt er det 24 prosent av oss som skal ta vinterferie i år, ifølge tall fra Virke Reiseliv. Av disse reiser 41 prosent til utlandet, mens 33 prosent velger å tilbringe ferien på hytte i Norge.

Og 20 prosent av dem som oppgir å ta vinterferie, sier de skal tilbringe den hjemme.

- Tid med familie og venner er formålet med vinterferien for de aller fleste, uansett reisemål, sier Astrid Bergmål, leder Virke Reiseliv.

Av dem som ferierer hjemme, hevder Bergemål at mange velger å være turist i egen by og tar i bruk kultur- og opplevelsestilbudene som finnes der.

- Bryt «hverdagstralten» hjemme

Men hva skal du drive med for å aktivisere deg selv og ungene, i vinterferien? Kanskje er det en hel uke med fridager som skal fylles - og det er ikke gratis å reise til fjells, uansett om du velger å gå på langrennsski eller ta en dag i skibakken.

Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, har imidlertid tips til billige vinteraktiviteter for små og store:

- Det er ikke så mye som skal til for å skape spennende opplevelser for barn. Det viktigste er at dere er sammen og finner på noe som bryter litt med «hverdagstralten». Har man dette i bakhodet, er det faktisk utrolig mye moro å finne på i sitt eget nærområde, sier Heimdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer