Vinterstiløpesko

Disse tåler bank fra Kong Vinter.

HOLDER VARMEN: Disse Salomon-vinterløpeskoene gir deg et godt grep samtidig som de holder varmen. Men det koster ... Foto: Produsent
HOLDER VARMEN: Disse Salomon-vinterløpeskoene gir deg et godt grep samtidig som de holder varmen. Men det koster ... Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du løpe om vinteren, er det en rekke ting du bør tenke over. Men det kanskje aller viktigste er at du har noen gode løpesko som holder deg varme uansett vær og som tåler alle typer røffe og våte underlag.

Det amerikanske nettstedet Gear Patrol har samlet det de mener er de aller beste vinterløpeskoene på markedet.

Vi har plukket ut de fem som er tilgjengelige i Norge, og rangert dem fra billig til dyr, og og vurdert opp dem opp mot hva også andre anmeldere mener.

Vasque Velocity 2.0 GTX, 849 kroner

Vanntett med pustende GoreTex-membran og grov knasting som skal gi godt feste. En anmelder mente dog at det tok litt tid før det ventilernede nettingstoffet (mesh) tørket. Passer for de med litt brede føtter. Den veier også mye, hele 850 gram.

Se skoene og sålene her:


Merrell Mix Master 2 Waterproof, 1.259 kroner,

Lette sko med lav profil, tynn såle, vanntett membran, lavt dropp, støtbeskyttelse i front og antilukt-teknologi. Den er ganske lav, så løper du i mye søle ville vi valgt noe annnet. Vekt er 285 gram.

Karhu Flow 3 Trail, 1.295 kroner

Enkle, finske «kultløpesko» med flat såle, lav profil og god beskyttelse mot fuktighet, og passformen er visst suveren – spesielt etter at du har fått løpt med dem i noen mil. Løper du på mye glatte underlag, er ikke dette skoen for deg. Til det er sålen for enkel. Den veier kun 255 gram.

Inov-8 Oroc 340 GTX, 1.439 kroner

Dette er skoen for deg som løper på mye glatte underlag. En anmelder sier sålen er som limt til underlaget. Her får du en lavprofil-sko med knaster og pigger som holder deg trygg på isen og som er god og varm om føttene. En klar favoritt for norske forhold, skulle vi tro. Veier 350 gram.

Salomon Snowcross CS, 1.869 kroner

Som du ser, er disse er sterkt inspirert av Salomons skistøvler og har høy og lukket profil med en dropp på hele 9 millimeter, altså er dette ikke noe for barfot-minimalistene. Knastene og de ni piggene passer for de som både løper i mye søle og på isete underlag. Holder deg varm, og skoen har ikke Gore-Tex, men noe som heter ClimaShield (derav CS-en). Ikke alle anmeldere var like fornøyd med hvordan den teknologien holdt ute fuktigheten. Dessuten er den dyr. Vekt er 365 gram.

Søk på Kelkoo og Prisjakt for finne din sko.

Alt om trening fra DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer