Vintersykle for første gang?

Alt nybegynneren trenger å vite om piggdekk på sykkel.

VALGETS KVALER: Her viser Olav Berve frem dekk med henholdsvis (fra venstre): 294, 240, 160 og 106 pigger. Hva du skal velge avhenger av hvor du skal kjøre.  Foto: Thomas Strzelecki
VALGETS KVALER: Her viser Olav Berve frem dekk med henholdsvis (fra venstre): 294, 240, 160 og 106 pigger. Hva du skal velge avhenger av hvor du skal kjøre. Foto: Thomas Strzelecki Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har ikke vært de ivrigste vintersyklistene. For å være helt ærlig har vi parkert sykkelen i løpet av senhøsten, og heller gått over til å ro foran tv-en.

Hvorfor slutte å sykle når vinteren kommer? To ting: Det er altfor kaldt og vi kommer til å tryne på isen. Dette skal ikke handle om å kle seg riktig til vintersykling, men om piggdekk som skal hindre deg i å nettopp tryne.

1. Hvordan skifte til vinterdekk?

Vi har reparert punkterte slanger på barnesykler, men vi har aldri byttet dekk på en sykkel for voksne. Ja, kanskje litt flaut. Heldigvis finnes det guider til slikt på nett, som for eksempel denne videoen på NRK.

– Min erfaring er at piggdekk er litt vanskeligere å montere på felgen enn vanlige dekk. Piggdekkene er ikke like fleksible, og er dermed vanskeligere å brette over felgen. Om du har erfaring med å bytte dekk fra før, klarer du deg nok fint med dekkspaker, rå muskelkraft og litt tålmodighet. Om du ikke har montert dekk før, kan du be butikken gjøre jobben for deg. Det pleier ikke koste mange kronene, forteller journalist Henrik Mühlbradt hos Sykkelmagasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer