Voi-sparkesykkel:

Voi-sabotasje: - Skikkelig ekkelt

Marit (32) fikk en kjip start på dagen da hun skulle kjøre Voi til jobb. - Skjer fra tid til annen, sier Voi-sjef.

EKKELT: «Voi, voi!» Her ble det litt «Manda' morra blues» for 32 år gamle Marit Dale Aal. Foto: Privat.
EKKELT: «Voi, voi!» Her ble det litt «Manda' morra blues» for 32 år gamle Marit Dale Aal. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den elektriske sparkesykkelen har blitt en sann vinner i Norges langstrakte land - og ikke minst i Oslos gater de siste åra. Det er en tjeneste som har blitt utskjelt og hyllet siden dens ankomst.

32 år gamle Marit Dale Aal er en av flere som liker å benytte seg av sparkesykkel til jobb og andre ærend.

Mandag morgen denne uka fikk hun seg imidlertid en uggen overraskelse da hun skulle fare av sted på en sparkesykkel av typen Voi. Ja, det kunne sikkert nesten kvalifisert til en nyversjon av Stein Ove Bergs «Manda morra blues», legger man godviljen til.

- Skvatt

I litt hastverk hadde Aal sett seg ut en sykkel hun raskt låste opp. Men da hun grep fatt i styret for å suse av gårde, kjente hun brått noe bløtt og klissete i hendene:

- Jeg skvatt skikkelig. Jeg hadde det travelt da jeg låste den opp, og jeg skjønte ikke hva det var med en gang, sier 32-åringen til Dagbladet.

Hun forteller at hun fikk øye på en rød og seig gugge smurt utover håndtakene.

- Ekkelt

Aal sier hun først ble redd det kunne være noe farlig, og legger til at hun umiddelbart tenkte på et tilfelle i Oslo hvor det ble helt etsende syre i flere busseter.

Etter en nærmere inspeksjon skjønte Aal at det var ketsjup som var blitt klint utover styret.

På jakt etter en ny sparkesykkel så hun at det var sølt på hele fem andre Voi-sparkesykler bortover gangfeltet, som dermed reduserte tilgjengeligheten fra seks til null.

- Det var skikkelig ekkelt, sier 32-åringen, som legger til at hun måtte gå langt av gårde før hun fant en ny sparkesykkel som ikke var tilsølt - for selv hadde hun ikke noe å vaske syklene med (og hvem vil vel starte mandagen med å bruke genseren som serviett uansett).

KOM AN, KETSJUP! Slik så minst seks Voi-sykler ut mandag morgen ved Carl Berner i Oslo. Foto: Privat.
KOM AN, KETSJUP! Slik så minst seks Voi-sykler ut mandag morgen ved Carl Berner i Oslo. Foto: Privat. Vis mer

Kommet for å bli

Voi-sjef Christina Moe Gjerde sier til Dagbladet at det heldigvis forekommer nokså lite sabotasje av elsparkesyklene deres.

- Men det skjer fra tid til annen. Det går dessverre mest utover brukerne, som ikke får kommet seg dit de skal, sier hun videre.

Gjerde legger til at hun tror det svekker saken til motstandere å drive med vandalisme.

- Elsparkesykler har kommet for å bli - og på sommerdager som dette opplever vi en ekstrem etterspørsel, sier hun og fortsetter:

- Hvis målet til sparkesykkel-motstanderne er å oppnå sympati eller å få fjernet sparkesyklene fra byen, så tror jeg de burde endre strategi.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer