- Voldsom økning

På vei ut i butikk igjen, men i år bør du være tidlig ute, oppfordrer Tine.

TOMT: Her var det tomt for julebrunost til Tine. Nye leveranser forventes denne uka. Foto: Hedda Fannemel Espell

TOMT: Her var det tomt for julebrunost til Tine. Nye leveranser forventes denne uka. Foto: Hedda Fannemel Espell

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juleproduktene er for lengst ute i butikk og blant de mer populære finner vi julebrunosten til Tine.

Hvis du hadde planer om å kjøpe den i butikk forrige uke for å nyte en skive eller to den 1. desember, som for mange er den offisielle starten på jula, er det stor sjanse for at du har gått tomhendt hjem fra butikken.

DinSide har mottatt bilder som viser tomme julebrunosthyller, og Tine bekrefter at det ble litt skrint på tampen av forrige uke.

- Det har vært en voldsom økning i etterspørselen, sier Sindre Ånonsen, kommunikasjonssjef i Tine, til DinSide.

Han forteller at julebrunosten er på vei ut i butikkene igjen nå, men opplyser samtidig om at det kan gå tomt tidligere enn vanlig.

- Ifølge våre prognoser er det lagt opp til at vi skal være tomme på lager i midten av desember, men det ser ut som vi vil være tomme én uke tidligere i år på grunn av den økte etterspørselen. Så hvis du skal være trygg på å få tak i julebrunosten før jul, bør du ikke vente for lenge oppimot jul, forteller Ånonsen.

En av årsakene til den voldsomme etterspørselen kan være at Synnøve ikke har lansert en julebrunost i år. Tidligere år har de hatt ulike varianter av smaksatt Fløtemys, de siste åra med smak av pepperkake, men i år er det ikke noen egen julebrunsost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.