- Voldsom økning

På vei ut i butikk igjen, men i år bør du være tidlig ute, oppfordrer Tine.

TOMT: Her var det tomt for julebrunost til Tine. Nye leveranser forventes denne uka. Foto: Hedda Fannemel Espell

TOMT: Her var det tomt for julebrunost til Tine. Nye leveranser forventes denne uka. Foto: Hedda Fannemel Espell

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juleproduktene er for lengst ute i butikk og blant de mer populære finner vi julebrunosten til Tine.

Hvis du hadde planer om å kjøpe den i butikk forrige uke for å nyte en skive eller to den 1. desember, som for mange er den offisielle starten på jula, er det stor sjanse for at du har gått tomhendt hjem fra butikken.

DinSide har mottatt bilder som viser tomme julebrunosthyller, og Tine bekrefter at det ble litt skrint på tampen av forrige uke.

- Det har vært en voldsom økning i etterspørselen, sier Sindre Ånonsen, kommunikasjonssjef i Tine, til DinSide.

Han forteller at julebrunosten er på vei ut i butikkene igjen nå, men opplyser samtidig om at det kan gå tomt tidligere enn vanlig.

Tines julebrunost flyr ut av butikkhyllene. Foto: Tine
Tines julebrunost flyr ut av butikkhyllene. Foto: Tine Vis mer

- Ifølge våre prognoser er det lagt opp til at vi skal være tomme på lager i midten av desember, men det ser ut som vi vil være tomme én uke tidligere i år på grunn av den økte etterspørselen. Så hvis du skal være trygg på å få tak i julebrunosten før jul, bør du ikke vente for lenge oppimot jul, forteller Ånonsen.

JULEBRUNOST: Synnøves julebrunst glimrer med sitt fravær i butikkene i år. Foto: Produsenten
JULEBRUNOST: Synnøves julebrunst glimrer med sitt fravær i butikkene i år. Foto: Produsenten Vis mer

En av årsakene til den voldsomme etterspørselen kan være at Synnøve ikke har lansert en julebrunost i år. Tidligere år har de hatt ulike varianter av smaksatt Fløtemys, de siste åra med smak av pepperkake, men i år er det ikke noen egen julebrunsost.

Er det tomt for den store osten, kan det likevel lønne seg å se litt lenger bort i hyllen, der de ferdig skivede ostene bor. Nytt av året er Tines Skivet julebrunost, med samme smak som blokken.

Siden 2017 har Tine doblet produksjonen av den populære brunosten, og fra i fjor til år har produksjonen økt med 5 tonn til 191 tonn.

- Det er gått veldig mye ut i butikk - du kan kalle det en julebrunostbonanza, og det er veldig mange som kjøper brunost for å ha utover neste år, Den har lang holdbarhet og holder seg godt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer