Nye nasjonale tiltak

Vurderer forbud mot arrangementer innendørs og besøksstopp

Dersom smitten ikke går ned med innføringen av de nye nasjonale tiltakene fra torsdag, vurderes det enda strengere tiltak.

STRAMMER INN: Helsedirektør Bjørn Guldvog strammer inn i forkant av påska. Video: Elias Zahl-Pettersen / Reporter: Johannes Fjeld Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble nye nasjonale tiltak som gjelder fra 25. mars, innført for å slå ned smitten. De nye tiltakene som gjelder hele landet, innebærer blant annet skjenkestopp i hele landet, at man unngår besøk av mer enn to personer i eget hjem og stengte treningssentre. Her kan du lese om alle de nye nasjonale tiltakene.

Flere tiltak til vurdering

Samtidig har Helsedirektoratet i samråd med Folkehelseinstituttet (FHI) blitt bedt av Helsedepartementet om å vurdere effekten av flere konkrete tiltak.

Disse tiltakene kan innføres dersom det mye omtalte R-tallet ikke går ned under 1 etter de nye tiltakene, samt vurdere hvorvidt tiltakene bør forskriftsfestes.

Som du kan lese her, er det forskjell på regler i en forskrift, og anbefalinger. Eksempelvis er rådet om besøk i hjemmet en anbefaling.

Kan komme besøksstopp

Helsedirektoratet har nå kommet med et svar med sine anbefalinger for neste tiltakssteg. Blant anbefalingene er et nasjonalt forbud mot arrangementer og innendørs organisert fritids- og idrettsaktivitet, med unntak som vil bli utredet nærmere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.