Aktivitetsklokke

Withings er tilbake med ny klokke

Withings er igjen fri fra Nokia, og lanserer nye, egne aktivitetsklokker.

NY AKTIVITETSKLOKKE FRA WITHINGS: Withings lanserer sine første klokker etter at de ble kjøpt tilbake til opprinnelige eiere etter en tid som innlemmet i Nokia-familien; Withings Steel HR Sport. Foto: Withings
NY AKTIVITETSKLOKKE FRA WITHINGS: Withings lanserer sine første klokker etter at de ble kjøpt tilbake til opprinnelige eiere etter en tid som innlemmet i Nokia-familien; Withings Steel HR Sport. Foto: Withings Vis mer
Publisert

Withings lanserer nå den første smartklokka under eget merke etter at selskapet er kjøpt tilbake til opprinnelige eiere etter et par år under Nokia.

Withings startet opp med lanseringen av en smartvekt i 2009, og har derfra vokst til et selskap med fokus på smarte helseprodukter - som klokker, aktivitetsmålere og så videre.

Nokia kjøpte Withings i 2016 og fra sommeren 2017 ble alle Withings-produkter omdøpt til Nokia.

Men i vår ble det besluttet at Withings ikke greide å møte forventningene selskapet hadde til vekst - og de ble kjøpt tilbake til opprinnelige eiere.

Nå er altså Withings ute med en ny klokke under eget merkenavn igjen:

Withings Steel HR Sport

Om du har fulgt litt med på smart- og aktivitetsklokkemarkedet de siste åra, har du helt riktig sett noe som likner - i form av klokka Nokia Steel HR, som Dinside også fikk tatt en titt på under mobilmessa i Barcelona i 2017.

Den nye klokka følger det som særpreger Withings, med klokker som ser ut som vanlige, analoge ur, men som altså i tillegg er pakket med smartklokke- eller aktivitetsklokkefunksjoner.

De minner litt om Garmins analogt utseende aktivitetsklokke Vivomove som Dinside testet i 2016 - og ja, vi likte den veldig godt.

Hvis du parer klokka med smarttelefonen, kan du sjekke ruta i en egen app etter endt tur. Foto: Withings
Hvis du parer klokka med smarttelefonen, kan du sjekke ruta i en egen app etter endt tur. Foto: Withings Vis mer

Den nye klokka har 25 dagers batteritid, den måler hjerterytme og kan vise meldinger fra smarttelefonen din. Om du parer den med telefonen din kan du måle aktiviteter som gåing, løping og sykling - og du kan sjekke rutene etterpå i en tilhørende app som er tilgjengelig både for iOS og Android.

Sammenliknet med Nokia-modellen av «samme klokke» skal den nye, originale Withings-klokka ha fått en noe oppdatert digital urskive og med silikonrem som opsjon - noe som ifølge The Verge ikke er til det positive; de mener det får klokka til å virke veldig mye simplere enn andre Withings-klokker.

Den har også søvnregistrering, mulighet til å sette varsler for gitte aktivitetsmål - og alarm med vibrasjonsvarsling - som du får i de fleste andre klokker med aktivitetsmåling som dette.

Klokka koster 230 euro (cirka 2.200 kroner) med silokonrem og 250 euro (cirka 2.400 kroner) med lærrem. Da konkurrerer de mot både Vivomove HR Sport og HR Premium.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer