Lovte å være fluorfri uten at de var det

XXL, G-sport og KappAhl endrer merking av jakker etter avsløring om innhold av skadelige stoffer

Lover ikke lenger at jakkene er frie for fluorstoffer.

ENDRER MERKING AV JAKKER: XXL, G-sport og KappAhl ble anmeldt for feilaktige miljøpåstander etter funn av fluorstoffer i barnejakker. Nå endrer kjedene markedsføringen. Dette er alle jakkene som ble testet for innhold av fluorstoffer. Kun 1 av 9 bestod. Foto: Forbrukerrådet
ENDRER MERKING AV JAKKER: XXL, G-sport og KappAhl ble anmeldt for feilaktige miljøpåstander etter funn av fluorstoffer i barnejakker. Nå endrer kjedene markedsføringen. Dette er alle jakkene som ble testet for innhold av fluorstoffer. Kun 1 av 9 bestod. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en test av barnejakker i sommer fant Forbrukerrådet skadelige stoffer i åtte av ni jakker.

Kun én jakke passerte testen og ble belønnet med smilefjes, og det var en jakke av merket Fix, fra Lindex.

Én jakke, fra Stormberg, inneholdt ifølge testen ulovlig store mengder fluorstoffer, og ble anmeldt til Miljødirektoratet.

Men flere jakker hevdet å være frie for fluorstoffer uten at de var det – noe som ble klaget inn som villedende markedsføring overfor Forbrukerombudet.

– Endrer markedsføringen sin

XXL, G-sport og KappAhl som ble anmeldt for villedende markedsføring av jakkene.

Det er Forbrukerombudet som fører tilsyn med at varer og tjenester blir markedsført i samsvar med markedsføringsloven – og som har mottatt klagen fra Forbrukerrådet om markedsføringen av de aktuelle jakkene.

Nå melder Forbrukerombudet at de anmeldte butikkene slutter med løfter om fluorfri jakker.

– G-sport, XXL og KappAhl endrer rutiner etter at de markedsførte jakker med løfte om at de var frie for fluorholdige stoffer, uttaler Forbrukerombudet.

– Det var nok å ta opp saken, så endret de markedsføringen. Det er ikke forbudt å selge disse jakkene, men det er forbudt å markedsføre at de ikke inneholder fluorstoffer dersom de gjør det, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukerombudet til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer