Zalando starter med bruktsalg

Populær nettbutikk skal selge brukte klær på nett.

BRUKTSALG: Populære Zalando har lansert tjeneste for bruktsalg i flere europeiske land - og ser også på Norden som et aktuelt marked for denne tjenesten etterhvert. Den nye tjenesten har en egen app og et eget navn: Zalando Zircle. Du kan både selge klærne dine og kjøpe bruktklær der. Foto: Kristin Sørdal
BRUKTSALG: Populære Zalando har lansert tjeneste for bruktsalg i flere europeiske land - og ser også på Norden som et aktuelt marked for denne tjenesten etterhvert. Den nye tjenesten har en egen app og et eget navn: Zalando Zircle. Du kan både selge klærne dine og kjøpe bruktklær der. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Zalando er en populær butikk blant norske forbrukere og en av de beste på kundeopplevelse; i 2019 kom de på tredjeplass for beste kundeopplevelse i Norge, etter Vinmonopolet og Vipps. De er også trukket fram som en internasjonal aktør som har fått stor betydning for norsk netthandel sammen med Amazon og eBay.

Nå forteller det tyske selskapet at de har startet med bruktsalg av klær.

Ifølge den danske avisa DR.dk, er det flere grunner til at den populære nettbutikken gjør dette: De ønsker å gjøre brukthandel av klær- og moteprodukter til allemannseie blant europeiske forbrukere - og de ønsker at folk skal kunne handle brukt på nett og samtidig være sikker på at kvaliteten på produktene holder mål.

Zalando bemerker også overfor DR.dk at dette er en del av selskapets bærekraftsstrategi, hvor målet er å forlenge levetida til 50 millioner plagg innen 2023.

Her er de i gang

Bruktsatsingen er allerede i gang i flere europeiske land:

- Vi lanserte bruktkategorien i Tyskland og Spania 21. september - og vil lansere i Belgia, Frankrike, Nederland og Polen snart, sier Zalandos pressekontakt, Nathalie Fältlöv, til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer