Holder det å skylle drikkeflasken?

Spytt og sukkerdrikke kan gi grobunn for bakterier.

TRENGER IKKE SÅPE: Selv om spytt og sukkerholdig drikke kan gi grobunn for bakterier i drikkeflasken din, er det i de fleste tilfeller nok å bare skylle den. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
TRENGER IKKE SÅPE: Selv om spytt og sukkerholdig drikke kan gi grobunn for bakterier i drikkeflasken din, er det i de fleste tilfeller nok å bare skylle den. Foto: SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å leske strupen med litt vann i løpet av arbeids- eller studiedagen er bare sunt, og den letteste og rimeligste måten å gjøre dét på, er å ha en designert drikkeflaske som man fyller med springvann etter behov.

Men der enkelte pliktoppfyllende hiver den i oppvaskmaskinen etter bruk, kan andre la vannflasken godgjøre seg i treningsbagen i flere uker før den brukes på ny. Det går i de aller fleste tilfeller greit - så lenge du skyller den først.

LES OGSÅ: Baderomsmatten kan være full av bakterier

– Tilføres spytt

Atle Wold, ved seksjon for hygiene og drikkevann i Mattilsynet, mener man ikke trenger å finne frem oppvaskmiddelet hver gang den brukes.

- Drikkeflasken rengjøres som alt annet sports- og turutstyr: etter behov. For flasker som kun er brukt til vann eller sportsdrikker av deg selv, vil skylling vanligvis holde i massevis.

Selv om skylling som regel er nok, kan det være tilfeller hvor du bør gi flasken en runde i oppvaskmaskinen. Spesielt hvis du har fylt den med sukkerholdig drikke, eller hvis det er sykdom i familien og flasken brukes av flere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer