10 kroner lusa

Tjen penger på uttøyet ...

Britisk lege vil gi deg penger for gjestene dine ...
Britisk lege vil gi deg penger for gjestene dine ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En britisk lege oppfordrer foreldre til å sjekke barnas hoder for lus, og tilbyr å kjøpe uttøyet for 1 britisk pund per stykk, eller 10,50 norske kroner ...

Her gjelder ikke den urgamle cowboyloven "død eller levende" - lusa må være i god stand og i høyeste grad i live, dersom du skal få betalt for den. Doktor Gerald Coles ved Bristol University trenger testlus til utprøving av en ny lusesjampo.

Doktoren trenger 300 lus til testen, og tilbyr altså 1 pund per lus til dem som finner mer enn 20 lus i barnas hoder.

- Vi vil gjøre det bryet verdt for foreldrene å gi oss hodelusene, forklarer legen til BBC News om grunnen til at de utlover dusør for uttøyet.

Britene, som tar seg bryet med å videreformidle barnas lus til luseforskningen, får dessuten med seg en flaske sjampo som skal være effektiv til å holde lusene i sjakk med.

Ny lynkur mot hodelus

Med en befolkning på 20 lus, blir gevinsten 20 britiske pund - eller 209 norske kroner. Ifølge en tidligere uttalelse til DinSide Helse fra Preben Ottesen ved Folkehelseinstituttet, er det vanlig å finne færre enn dette per hode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer