Blodtypen forteller hvem du er ...

Avgjør hvilken jobb du får og hvilken partner som napper.

Blodtype A er den mest vanlige i Norge; hele 48 prosent har den. Ifølge japansk blodtypetro skulle da halvparten av Norges befolkning være "følsomme perfeksjonister med nervøse tendenser". Er dette deg? Foto: Colourbox
Blodtype A er den mest vanlige i Norge; hele 48 prosent har den. Ifølge japansk blodtypetro skulle da halvparten av Norges befolkning være "følsomme perfeksjonister med nervøse tendenser". Er dette deg? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Japanerne har gått helt av skaftet, melder flere utenlandske aviser. Nå kan blodtypen bestemme hvilken jobb du får, hvilken barnehage barna går i og hvilke partnere du kobles mot i datingbyråene. Dette skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

Men mens noen går i flokk og følger hysteriet og tar til takke med sin forutbestemte blodtype-skjebne, roper andre buda hara, eller blodtype-sjikane ...

Personligheten avgjør sykdommen

Brokete fortid

Teorien om at blodtypen bestemmer hvilken person du er, stammer fra nazismens ideologier og ble vedtatt av Japans regjering i 1930-årene. Senere ble dette avskaffet fra det politiske program, men så ble ideen om blodtype-bestemte personligheter igjen populært på 1970-tallet.

Og nå når det altså store høyder, mye takket være en serie med bøker om de forskjellige blodtypene, utgitt på forlaget Bungeisha.

- Selvbekreftende

De fire bøkene er alle blant de ti mestselgende bøkene i Japan for 2008. Hittil er det solgt over fem millioner eksemplarer av de forskjellige blodtypebøkene; A, B, AB og 0. Dette vil si at 4 prosent av japanerne har gått til anskaffelse av sin egen blodtype-bok, når vi vet at det er drøye 127 millioner innbyggere i Japan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer