Mister kontrollen i salvierus

... og legger ut skrytevideo på Youtube.

Over 5.000 videoer av unge mennesker i salvierus ligger på nettstedet Youtube. Salvierus kan gi en forvridd virkelighetsoppfatning og kan i verste fall medføre epilepsi-lignende anfall.  Foto: Colourbox
Over 5.000 videoer av unge mennesker i salvierus ligger på nettstedet Youtube. Salvierus kan gi en forvridd virkelighetsoppfatning og kan i verste fall medføre epilepsi-lignende anfall. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Muligens er rus på diverse hallusinogene stoffer en ny trend blant ungdom. I september gikk politiet i Asker og Bærum ut og advarte foreldre om at ungdom ruset seg på krydderet muskattnøtt som de kjøpte på dagligvareforretninger.

Et raskt søk på nettstedet Youtube viser at det er publisert over 5.000 videoer av unge mennesker på salvie-rus, deriblant ungdommer fra Norge.

Sjekk videoen på Youtube her:

(DinSide tar ikke ansvar for innholdet i eksterne videoer og advarer mot sterke scener)

Most INSANE Salvia trip ever recorded heter et av videoklippene og viser en norsk ung mann som røyker salvie fra vannpipe. Det tar under ett minutt før virkningen av stoffet slår inn. Mannen får krampetrekninger og faller ned på sofaen. Han spreller krakilsk og hyler før han begynner å stange hodet i veggen. Til slutt må en av kompisene gripe inn for å forhindre at han påfører seg selv større fysiske skader.

Videoklippene som viser ungdom som på ulikt vis mister grepet om virkeligheten, i en rus som blir sammenlignet med LSD, er sett av millioner av mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.