- Skriv kontrakt før sex

Menn bør ha kontrakt og kondom i lomma, foreslår politiker.

Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En sexkontrakt vil hindre at menn får falske voldtektsanklager rettet mot seg.


Kvinner bør skrive under på en kontrakt før de har sex, foreslår Ann Bressington, en australsk politiker.

Bakgrunnen for Bressingtons kontraktidé er et nytt lovforslag fra den australske regjeringen som vil gjøre det ulovlig å fortsette med et samleie hvis en person ombestemmer seg.

Bressington mener en sexkontrakt vil hindre at menn får falske voldtektsanklager rettet mot seg, skriver det australske nettstedet news.com.au.

Les også: - Fortsatt tabu å snakke om overgrep

Kontrakt i lomma
- Kanskje parlamentet kan innrette en kontrakt som menn kan ha i lomma ved siden av kondomene, foreslo Bressington under en tale til parlamentet.

Hun mener at sexkontrakten bør inneholde kvinnens navn og adresse og førekortnummer slik at mannen kan se at signaturene er like, paragrafer som fastslår at kvinnen ikke har drukket eller tatt stoffer – lovlig eller ulovlige – og at kvinnen godkjenner forspill.

Les også: Sex-vett reglene

Annen informasjon hun mener burde inngå i avtalen, er detaljer om kvinnens sivilstand, om hun har barn og om hun gir sin tillatelse til å bli tatt til et annet sted for å ha sex.

Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox
Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: Illustrasjonsbilde: Colourbox Vis mer


Forsvarer sexkontrakten
Bressington forsvarte forslaget sitt på ABC Radio i morges:

- Det nye lovforslaget fra regjeringen gjør menn skyldige til det motsatte er bevist og de vil ikke ha noen beskyttelse, sa hun.

Kontrakten hun selv har foreslått skal gjøre menns rettsikkerhet bedre, hevder Bressington.

Les også: Åtte myter om prevensjon

Forsvarer lovforslaget
Kris Hanna, som også er medlem av det australske parlamentet, sier at hensikten med regjeringens nye lovforslag er å forhindre at menn hevder at samtykke har blitt gitt for eksempel når en kvinne har vært bevisstløs eller stupfull.

Les også: Fulle jenter lever farlig

Bressington hevder grunnen til at så få menn blir dømt i voldtektssaker ikke er utilstrekkelige lover, men for dårlig etterforskning i voldtektssaker.

Les også: Sex er kroppens morfin

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer