Var eplekjekk på Facebook

Tobias (17) fikk 344 venner – og et stort problem.

Var eplekjekk på Facebook
Publisert
Sist oppdatert
Jeg synes ikke eplene smaker like godt lenger


Å samle inn penger til u-hjelp via Facebook er ikke uvanlig. Men nå har Tobias Martens, 17, gjort alvor ut av en idé han fikk i juleferien.

- Jeg vil oppfordre ungdommer til å spise mer frukt, og startet derfor en gruppe på Facebook for moro skyld. Jeg lovet å spise et eple for hvert nye medlem gruppen fikk, og nå er jeg oppe i 20 epler om dagen, sier han til DinSide Helse.

I skrivende stund er gruppen oppe i 344 medlemmer og den har kun vært åpen i seks dager. For hver dag tikker det inn nye medlemmer til gruppen som har navnet: For hver som joiner spiser jeg et eple!.

Tobias spiser for harde livet, og går rundt og bærer på en pose epler hvor enn han går. Han synes det kan bli i meste laget og har til tider hatt litt vondt i magen.

Samler epleskrotter

- Men jeg skal holde det jeg lover, selv om jeg ikke synes det smaker like godt lenger. Som bevis for at han holder tritt med utviklingen av gruppens størrelse, samler han på alle epleskrottene,sier han.

Les også: Facebook farlig for forholdet

Med nesten 350 medlemmer må Tobias spise rundt 20 epler om dagen ut januar måned. Dersom gruppen øker enda mer, må han vurdere å stenge den en stund, slik at han får spist nok.

- Kanskje jeg må be alle vennene å spise isteden, for det begynner å bli en byrde, sier han.

Les også: Vi kjøper mer frukt og grønt

Bra tiltak
Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker er imponert over innsatsen til Martens.

- Dette er et utrolig godt initiativ, men jeg håper han får plass til annen mat. Over 20 epler per dag er jo langt over våre anbefalinger, sier informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt til DinSide Helse.

Hun mener det er svært bra at ungdommen selv ønsker å bidra til et sunnere kosthold, og at dette er et glimrende eksempel på at det ikke bare er boller og potetgull som slukes i frikvarteret.

- Ideen er rett og slett strålende, og at man kan bruke vennekretsen sin på internett for å spre budskapet, er det bare bra, sier hun.

Les også: Ti tips for bedre frukt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer