Man skulle kanskje ikke tro at det var mulig. Men det er det. Nå finnes det til og med en bok - ja, du leste helt riktig - en HEL bok, om hvordan man takler forretningslunsjen.
Det er den amerikanske forfatteren Robin Jay, som har skrevet boken: The Art of the Business Lunch.
Lett å jukse med jobbmobilen
Ti råd
I boken kan man blant annet utlede følgende ti tips til en suksessfull forretningslunsj:
1. Snakk aldri med mat i munnen. (Den kunne de fleste barnehagebarn ha lært oss!)
2. Tre martinier er ingen god ide.
3. Sosialt samvær er ikke det primære formålet.
4. Avtal ikke å treffes på restauranten, hvis ikke dere kjenner hverandre i forveien. Hent i stedet partneren på vedkommendes arbeidsplass.
5. Kjeft aldri på kelneren.
6. Snakk ikke dårlig om konkurrenten.
7. Unngå pinlig taushet. Forbered emner til "småsnakk".
8. Gå aldri til lunsj uten å ha satt deg inn i motpartens bakgrunn og forretningsområde.
9. Husk brillene! Be aldri gjesten om å lese regningen for deg.
10. Tenk grundig over valg av restaurant.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger