50 prosent mer økologisk i butikkene

Både utvalg og salg av økologisk merkede matvarer øker kraftig i norske butikker.

50 prosent mer økologisk i butikkene
Publisert
Sist oppdatert

2007 ble det solgt økologiske matvarer for 263 millioner kroner i NorgesGruppens butikker, noe som tilsvarer en økning på om lag 50 prosent. Matvarehuset Ultra hadde alene en vekst på om lag 73 prosent fra 2006.

I tillegg til at stadig flere handler økologisk mat, er det også blitt langt flere varer å velge i.

Les også: Mer vellykket innføring av frukt og grønt

– Økologisk mat har fått et stort løft i løpet av det siste året. Jeg tror fokuset på sunnhet og på miljøet rundt oss har gjort at folk for alvor har fått øynene opp for denne type mat, sier Alexander Gulbrandsen, markedssjef i Ultra.

Matvarehuset har over tid vært en foregangskjemper for økologisk mat, og er den aktøren i Norges som har størst utvalg av økologiske varer. De største Ultra-butikkene har i dag nærmere 800 ulike økologiske varer. Alle butikkene i kjeden garanterer at de til en hver tid tilbyr minimum 395 ulike økologiske varer til en hver tid.

Gulbrandsen forteller at økende interesse for økologisk mat, har gjort det mer populært å produsere økologisk. Noe som igjen har ført til at det er flere varer å velge blant. – Forbrukere kan i dag plukke økologiske varer i Ultra-butikkene i et utvalg som er 50 prosent større enn for bare ett år siden, sier han

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer