Advarer mot fri bar

Julebordsesongen er i full gang. Politiet og MA advarer bedrifter mot å ha fri bar for de ansatte.

Fri bar er ikke lurt... Foto: Colourbox.com
Fri bar er ikke lurt... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir stadig vanligere med fri bar på julebord. Når de ansatte ikke må betale selv, drikker de gjerne tre-fire ganger så mye, viser en ringerunde til restauranter.

– Inviteres det til fri bar, vet vi av egen erfaring at folk drikker mer. Faren for konflikter og fyllekjøring øker, sier Bjarne Eikefjord i MA, Rusfri trafikk og livsstil.

Han får støtte av politiet.

– Fri bar kan lett føre til problemer. Når nordmenn får gratis alkohol, greier vi ikke begrense oss, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen ved Sentrum Politistasjon.

Feilberegner

– Når folk drikker mer enn de er vant til, kan de lett feilberegne hvor lenge alkoholen sitter i kroppen. Dermed risikerer de å fyllekjøre dagen derpå, sier Bjarne Eikefjord.

For de som har alkoholproblemer fra før, kan fri bar forsterke problemene.

– Bedriftsledere har et ansvar for hva som skjer på julebordet. De bør tenke over konsekvensene av at alkoholen flyter i strie strømmer, sier Eikefjord.

Han presiserer at MA ikke er ute etter å ta julegleden fra folk.

– Julebord handler om å komme sammen og ha det hyggelig. At noen drikker seg fra sans og samling er neppe trivelig for resten av selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer