Advarer mot slankeprodukter

Mattilsynet gjentar advarsler mot ulovlige slanke- og sportsprodukter .

Vær forsiktig med slankeprodukter om du vil gå ned noen centimeter. Foto: Colourbox.com
Vær forsiktig med slankeprodukter om du vil gå ned noen centimeter. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Fødevarestyrelsen i Danmark som nylig har avdekket ulovlig salg av slike produkter.

Produktene, som inneholder høye konsentrasjoner av stoffene synefrin og koffein, kan gi hjerte-kar lidelser, benskjørhet og skader på sentralnervesystemet, ifølge en pressemelding.

Produktene kjøpes av personer som vil bruke dem for å gå ned i vekt eller øke sportsprestasjoner. Produktene er av merket Olimp og selges under navn som "Thermo Speed Extreme", "Therm Line II" og "Lady Therm".

Les også: Ned i vekt med slankekaffe

Ifølge Fødevarestyrelsen står stoffene oppført i ingredienslisten under deres riktige navn "Coffein/koffein", "synphrine/synefrin", eller de kan være oppgitt som ekstrakter av "situsfrukter/sitrus aurantium", eventuelt "grønn te". Det er imidlertid ikke skadelig å spise sitrusfrukter, eller å drikke grønn te.

Men slanke- og sportsproduktene inneholder ekstrakter med meget høye konsentrasjoner av bestemte stoffer, og det er når disse stoffene kombineres, at det er skadelig.

Mattilsynet kjenner ikke til omfanget av et eventuelt skjult/ulovlig salg av slike produkter i Norge. Både synefrin og koffein er klassifisert som legemidler i Norge, og Mattilsynet advarer generelt mot produkter som ulovlig inneholder legemiddelstoffer.

Les også: Slankemiddel kan forgifte leveren

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer