Alle sier de liker fisk

Ni av ti voksne nordmenn synes at fisk er godt.

Publisert
Sist oppdatert

Det går fram av en landsomfattende undersøkelse Respons har gjort for fiskeprodusenten Lerøy. Og det er en nesten unison enighet om at fisk smaker godt.

– Dette er ikke noe bestillingsverk, hvis noen skulle tro det. Vi har rent fiskemel i posen, smiler konsernleder Ole-Eirik Lerøy i en pressemelding.

Vil gjerne

Det er svært få voksne her i landet som ikke liker fisk i det hele tatt. Bare fire prosent av befolkningen mener at fisk ikke smaker godt.

– De aller fleste spiser fisk minst én gang i uken. Så når folk blir spurt om de er enige i at fisk er godt, tenker de på et godt fiskemåltid de har hatt, og svarer ja, sier Ole-Eirik Lerøy.

Gjennomsnittsnordmannen spiser 23 kilo fisk i året, og myndighetene ser gjerne at vi øker inntaket. Særlig av den fete fisken.

Men hvis alle synes fisk smaker godt, hvorfor spiser vi ikke mer?

– Én ting er å si at du liker fisk, noe annet er å tilberede den. Undersøkelsen viser også at mange synes de kan for lite om hvordan de skal tilberede fisk. Derfor er det ikke nødvendigvis slik at alle som liker fisk, også spiser mye fisk, sier Ole-Eirik Lerøy.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer