Anbefaler alkofri graviditet

I disse dager starter Sosial- og helsedirektoratet kampanjen ”Alkoholfritt svangerskap” med et helt klart mål til gravide…

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

… som går på å kutte ut all alkoholforbruk gjennom svangerskapet.

Man har lenge visst at et stort alkoholinntak under svangerskapet kan skade barnet. Små mengder alkohol kan være nok til å forstyrre utviklingen av barnets hjerne og andre organer, ifølge nyere forskning.

- Når mor drikker alkohol under svangerskapet, kan konsekvensen bli at barnet vil slite med blant annet konsentrasjons-problemer og lærevansker senere i livet. Derfor anbefaler vi at gravide ikke drikker noe alkohol, sier avdelingsdirektør Jens Guslund i Sosial- og helsedirektoratet, ifølge direktoratets nettsider.

Les også: To av fem er ikke totalavholds

Kampanjen består av en annonseserie som i høst vil bli trykket i en rekke ukeblader og magasiner. I tillegg vil det rykkes inn bannerannonser på en rekke nettsteder, brosjyrer vil distribueres og www.shdir.no/gravid vil ha fyldig informasjon om temaet. Nettstedet vil også inneholde flere filmer om alkohol og graviditet.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer