Betror oss til fremmede

Tømmer oss for det vi ikke våger å si til legen eller vennene.

© BERTRAND BECHARD/MAXPPP ; ILLUSTRATION TELETRAVAIL. DE PLUS EN PLUS DE PERSONNES CHOISISSENT DINSTALLER LEUR BUREAU A LA MAISON, LOIN DES CENTRE-VILLES. Foto: colourbox.com
© BERTRAND BECHARD/MAXPPP ; ILLUSTRATION TELETRAVAIL. DE PLUS EN PLUS DE PERSONNES CHOISISSENT DINSTALLER LEUR BUREAU A LA MAISON, LOIN DES CENTRE-VILLES. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny norsk studie viser at folk senker terskelen for å åpne seg under diskusjoner på nett. Det melder forskning.no.

- Så mange som 46 prosent svarte at de tar opp ting på nettet, som de ikke diskuterer med sin lege eller terapeut. Dette var et overraskende høyt tall, sier Jan-Are K. Johnsen ved Universitetet i Tromsø til nettstedet.

Han forsvarte nylig en doktorgradsavhandling om helsediskusjoner på internett.

Supplementerer fagfolk

I tillegg til spørreskjemaer gjennomførte Johnsen en rekke laboratorieforsøk, der deltakerne, rekruttert fra diskusjonsfora om blant annet spiseforstyrrelser og overgrep, skulle uttrykke seg både skriftlig og muntlig.

- Dette kan tolkes som at diskusjonsgrupper på internett utgjør et supplement til vanlig terapeutisk behandling, sier Johnsen. - Særlig når det som skal kommuniseres oppleves som følelsesmessig vanskelig, kan det virke som om en ansikt-til-ansikt situasjon ikke er alltid er det ideelle, sier Johnsen som understreker at studien ikke har undersøkt den konkrete helseeffekten av å delta i nettdiskusjoner om helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer