Ble avvist på sykehuset og døde

Pensjonert kirurg ble sendt hjem og døde en time senere.

Håkon Skeidsvoll ble fortalt at han bare hadde en liten forkjølelse og sendt hjem med penicillin. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Håkon Skeidsvoll ble fortalt at han bare hadde en liten forkjølelse og sendt hjem med penicillin. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 35 år var Håkon Skeidsvoll (81) kirurg ved Kristiansund sjukehus. Da han selv trengte sykehushjelp, ble han avvist. Én time senere døde han.

"Liten forkjølelse"

Skeidsvoll ble akutt syk da han og kona var på hytta og ble kjørt til mottakelsen ved Tynset sykehus. Dette var torsdag 7. august. Avisa Tidens Krav forteller at kona Pauline tryglet om at mannen måtte bli lagt inn, men i mottakelsen ble det hele avvist som «en liten forkjølelse». Han fikk noen penicillintabletter og beskjed om å dra tilbake på hytta. Én time senere døde han av det som viste seg å være lungebetennelse.

– Hele livet hans dreide seg om å hjelpe andre, men da han trengte hjelp selv så fikk han det ikke, sier enken Pauline (80).

Les også: Slik velger du riktig sykehus

På Tynset sykehus var beskjeden at de måtte gå veien om lege. Pauline Skeidsvoll har selv arbeidet 30 år i helsevesenet. Hun skjønte at penicillinet først ville virke etter mange timer.

Måtte dra til legen

Etter avvisningen reiste det eldre ekteparet til et legekontor. Der fikk de beskjed om å kjøre til legekontoret på Tolga dagen etter. Pauline Skeidsvoll legger ikke skjul på at hun er bitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer