Blir fulle for å få sex

Unge voksne bruker alkohol og stoff for å forbedre sexlivet, ifølge en ny undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: /colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: /colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 1.300 personer mellom 16 og 35 år i ni europeiske land har deltatt i undersøkelsen. Der svarte en tredjedel av mennene og 23 prosent av kvinnene at de drakk for å øke sjansen for å få sex.

Det ikke er noe nytt at alkohol og stoff er forbundet med risikabel seksuell atferd, medgir forskerne. Men denne studien viser altså at mange unge mennesker bevisst drikker og bruker stoff med tanke på seksuelt utbytte, påpeker de.

Tidlig sexdebut

Deltagerne i studien er fra Storbritannia, Tyskland, Østerrike, Tsjekkia, Hellas, Italia, Portugal, Spania og Slovenia, og alle gikk regelmessig på puber og nattklubber.

I alle land var tidlig bruk av alkohol og narkotika tett knyttet opp til å ha sex før man fylte 16, spesielt blant jenter.

Studien fant også ut at unge mennesker oftere tok sjansen på ubeskyttet sex når de var påvirket av alkohol eller narkotika, og angret etterpå. Til tross for dette, var de altså villige til bevisst å bruke begge deler for å oppnå sex.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer