Bruker mer olivenolje

Nordmenn åpner nå olivenoljeflaska over hundre ganger i året.

Publisert
Sist oppdatert

Gjennomsnitts- nordmannen brukte olivenolje 104 ganger i fjor, mot 89 ganger to år før og 76 ganger i 1999. Det viser undersøkelsen Norske Spisefakta 2008, der Synovate spør 4000 nordmenn om matvaner.

– En økning på nesten 40 prosent på under ti år er mye og viser at folk er stadig mer bevisste på helsen sin og hva de spiser. Det har vært mye oppmerksomhet om middelhavskostholdet og de sunne fettsyrene som finnes i olivenolje og rapsolje, sier Anne Katrine Wahl, ICA-kjedens sjef for ernæring og helse til Newswire.

Blir inspirert

Wahl mener økningen er et uttrykk for at folk tar meg seg kulinarisk inspirasjon hjem til eget kjøkken fra utlandet.

Det er lenge til vi tar igjen olivenland som Spania, Italia og Hellas. Mens vi nærmer oss literen, konsumerer en gjennomsnittsgreker 26 liter olivenolje i løpet av et år.

Norske matvarehyller inneholder et stadig større utvalg av olivenoljer, fra blandinger av raffinert olivenolje og jomfruolje til førsteklasses extra virgin-oljer i luksuriøse innpakninger.

– Det er tydelig at folk er nysgjerrige og følger med. Vi har nettopp introdusert en ny økologisk olje, som er en viktig del av den økologiske ’’I love eco’’-serien vår. Etter bare tre uker solgte vi mer av denne enn av markedslederen Ybarra, sier Wahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer