Bruker solbriller av forfengelighet

Et flertall av norsk ungdom bruker solbriller først og fremst for å se bra ut.

Bruker solbriller av forfengelighet
Publisert
Sist oppdatert

Dette motivet er viktigere enn å beskytte øynene mot solen. Samtidig sier 1 av 2 at de gjerne skulle vært mer informert om hvorfor solbriller er så viktig for øyehelsen.

– Påsken er rett rundt hjørnet, og selv om den kommer tidlig i år kan solen være farlig sterk, ikke minst på fjellet. Hver femte nordmann skal på fjellet i påsken i år, og da må man huske at snøen kan reflektere opp til 90 prosent av UV-strålingen. Det er dessuten viktig å bruke solbriller selv om det er overskyet, for UV-stråler trenger igjennom skylaget, sier Arne Aasrud, fagansvarlig i Specsavers Optikk i en pressemelding.

En fersk landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Visendi for Specsavers, viser at nordmenn stort sett er flinke til å bruke solbriller. 3 av 4 planlegger å bruke solbriller i påsken, og motivet til de fleste er å beskytte øynene mot de farlige solstrålene. Likevel svarer hver fjerde at det viktigste motivet er at de ser bra ut i solbrillene, og like mange mener at solbriller like mye er et motetilbehør som et helseprodukt.

I alderen 16-24 år er tallene betraktelig høyere enn snittet for øvrig, her mener 58 prosent at det viktigste er å se bra ut. 52 prosent sier at de gjerne skulle visst mer om hvorfor og hvordan solbriller beskytter øynene.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer