Chili tok livet hans

Veddemål mellom to kompiser endte med tragedie.

Chili skal hjelpe mot kreft og redusere kolesterolet. Men kan i store mengder, som så mye annet, være helseskadelig. Foto: Colourbox
Chili skal hjelpe mot kreft og redusere kolesterolet. Men kan i store mengder, som så mye annet, være helseskadelig. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge Sky News, inngikk Andrew Lee, en matelsker og truckfører fra Doncaster i England, et veddemål med sin svoger om hvem som kunne spise den sterkeste retten.

Med røde chili dyrket spesielt for veddemålet, dro Lee til kjæresten Samantha Bailey hvor han utfordret broren hennes.

Les også: Reddet metallspisende mann

- Andrew blandet chiliene med en skål Dolmiosaus og spiste de, sier søsteren hans Claire Chadbourne til Sky News.

Da han gikk til sengs ved 02.30-tiden begynte hele kroppen hans å klø. Kjæresten klødde ham på ryggen frem til han sovnet. Dar hun våknet igjen var han allerede død.

- Det er helt utrolig. Hvem hadde trodd at han kunne dø av å spise chili, sier Chadbourne.

Kjæresten ringte etter legehjelp, men livet hans sto ikke til å redde. 33 år gamle Lee døde av hjerteattakk. Familien er sikre på at dødsårsaken har sammenheng med veddemålet som ble inngått dagen før.

- Vi vet ikke om noe annet som kan ha forårsaket hans død. Obduksjonen viste at han ikke hadde hjerteproblemer, sier søsteren.

Les også: Mikropop kan være livsfarlig

- Han var en robust mann. Det må ha vært chiliene som tok livet hans, sier moren Pamela.

- Sue Baic, talsmann for British Diatetic Association, sier at chili må spises med moderasjon, og at den ikke bør spises rå, men heller brukes som en del av en matrett.

- Det som føles ubehagelig for kroppen, innebærer som regel en viss risiko, sier Baic.

Ved å gjøre ytterligere tester skal man nå prøve å fastslå om Andrew Lee døde som en reaksjon på mengden av chili, eller om hans død skyldes noe annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer