D-vitamindråper virker

Utdeling av gratis D-vitamindråper samt god informasjon til foreldrene øker D-vitaminnivået hos ikke-vestlige barn.

Colourbox.com:Illustrasjonfoto
Colourbox.com:Illustrasjonfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å dele ut D-vitamindråper til ikke-vestlige barn samt å dele ut informasjonsmateriell om D-vitaminmangel til foreldrene på et språk de forstår, har effekt, melder Sosial- og helsedirektoratet (SHdir). Det skriver Farmatid.

I høst satte direktoratet i gang en offensiv mot D-vitaminmangel hos barn av ikke-vestlig opprinnelse. Foranledningen for tiltaket var at forekomsten av skjelettsykdommen rakitt øker i Norge - særlig i denne gruppen. Fra 1. januar har det ved åtte helsestasjoner i Oslo blitt delt ut informasjonsmateriell på ulike språk samt gratis D-vitamindråper.

En forskergruppe fra Universitetet i Oslo har undersøkt blodprøver av barna underveis i prosjektet. De finner en betydelig øking i vitamin D-nivået i blodet hos de barna som får dråper og hvor foreldrene har fått informasjonsmateriell, enn hos spedbarn som får vanlig oppfølging.

I løpet av året skal dette bli et tilbud ved alle helsestasjoner i landet.

Forskningsresultatene er offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer