Denne maten gjør oss lykkelig

Se listen.

Det er ikke bare barn som blir glade av is. Is er en av matvarene som skårer høyest på lykkelisten, rangert av voksne.
Det er ikke bare barn som blir glade av is. Is er en av matvarene som skårer høyest på lykkelisten, rangert av voksne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

240 unge voksne fikk en liste med 62 matvarer og ble bedt om å rangere dem på lykke, begeistring, hygge og komfort. Studien viser at bare å tenke på noen matvarer gjør deg lykkelig, men det er den sunne maten du husker raskest. Dette skriver magasinet Web MD.

Lykkeligere av sjokolade enn kyssing

Slik vurderte testpanelet maten:

Høyeste lykkeskåre: Is, sjokolade, kake, druer og pizza. Laveste lykkeskåre: Tofu, soya, avokado, bologna-pølse og laks.

Høyeste tilfredshet og begeistringsskåre: Som lykkelisten, men kjeks er også ranket høyt.Laveste tilfredshet og begeistringsskåre: Som lykkelisten, men blomkål er med.

Høyeste komfortskåre: Sjokolade, is, druer, spaghetti, makaroni, eple og appelsin.

Maten som topper listen med emosjonell respons på mat generelt, kombinert lykke, begeistring, hygge og komfortskåre: Is, sjokolade og kjeks.

Tofu, soya og avokado skåret lavest.

Lykkelige lever lengst

Studien er gjort av David Vanata, professor i departementet for kost og ernæring ved Ashland University i Ashland, Ohio.

Deltakerne måtte også rangere hver matvares sunnhet. Sunnhetsskåren indikerte at de lavest rangerte matvarene primært bestod av snacks-type varer som sjokolader, brus etc., mens frukt og grønnsaker som brokkoli, eple, appelsin, gulrøtter, druer og fersken skåret høyest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer