Denne trusa kan koste deg helsa

Inkontinens er kun ett av problemene ...

Støtte-trusa lurer deg ...
Støtte-trusa lurer deg ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eksperter frykter at hold-in truser og andre oppstrammende untertøysvarianter kan forårsake helsemessige skader i lengden. Inkontinens, ryggproblemer og livmorprolaps er noen av de mindre hyggelige bivirkningene som britiske eksperter frykter etter en stadig mer utstrakt bruk av oppstrammende undertøy. Dette skriver den britiske avisen Daily Mail.

Det er ikke lenger bare Bridget Jones som sverger til kontroll-trusene. Du kan se forskjellige varianter av dem i de fleste kjedebutikkene med undertøysavdelinger. Det er truser, korsetter, strømpebukser og mye annet - som skal løfte, forme og klemme kroppen din opp og inn i en mye mindre størrelse enn hva som er utgangspunktet.

- Mens jeg har sympati med enhver som ønsker å forberede kroppsformen ved å ikle seg dette kontroll-undertøyet, kan det ikke løse det virkelige problemet - vekten deres. Det er lettere å knipe dette i begynnelsen, heller enn å lure seg selv og ende opp overvektig, uttaler Neville Rigby ved International Obesity Taskforce til Daily Mail.

Problemet er ikke de som bruker denne typen undertøy en gang i blant, men heller de som bruker dette som sin daglige underbensbekledning. Gir du falsk støtte til skjelettet til alle døgnets tider, kan dette lure deg til å ignorere kroppens signaler om at du er svak i magemusklene, ifølge hva fysioterapeut Maxine Rodriguez uttaler i Daily Mail.

Tren situps

Dersom du ignorerer magemusklene, er det gode muligheter for at du etter hvert som du blir eldre, vil få problemer med inkontinens, livmorprolaps og ryggtrøbbel. Svake magemuskler betyr også svake ryggmuskler. Å bruke støttende undertøy er kun å skjule problemet, ifølge den britiske avisen.

Tren ryggen

Oppfordringen må være: Kast kontrolltrusa, start med treninga ...

Tren rumpeløft

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer