Derfor avslører han deg

Menn best på å oppdage utroskap.

Menns naturlige mistenksomhet gjør dem i bedre stand til å avsløre utroskap, mener forskere.  Foto: colourbox.com
Menns naturlige mistenksomhet gjør dem i bedre stand til å avsløre utroskap, mener forskere. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner er kjent for sin gode intuisjon, men menn er likevel best på å avsløre utroskap. Det viser en fersk studie utført ved Virginia Commonwealth University i Richmond, Australia, melder avisen The West Australian.

Les også: Disse er mest utro

Studien er basert på intervjuer med heteroseksuelle par, hvor det kom frem at menn er utstyrt med en bedre radar i forhold til utroskap.

- Kvinnene hadde rett i 80 prosent av tilfellene da de skulle bedømme hvorvidt mannen hadde vært utro, mens mennene scoret riktig i 94 prosent av tilfellene, sier leder av studien, Paul Andrews, til avisen.

Her er fem tips som avslører utro ektemenn

Menn var også bedre på å oppdage utroskap generelt, noe forskerne tror kan ha sammenheng med mannens grunnleggende mistenksomhet.

Ifølge den australske psykologen Rosie King er det ikke en bedre observasjonsevne som ligger til grunn for at menn lettere oppdager utroskap.

Les også: Ville sjalusihistorier

- Menn er ikke så gode på å lese kroppsspråk, eller tolke non-verbale signaler. Det beror heller på at de selv ofte søker sex utenfor forholdet, og derfor lettere kan mistenke partneren for å gjøre det samme, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer