Derfor tvinger de seg til sex

Overtaler, manipulerer og lyver.

Han overtaler, manipulerer, lyver, presser og insisterer på sex - selv om hun ikke vil. Menn som selv er misbrukt fysisk og seksuelt som barn, har 4,5 ganger større sannsynlighet for å bruke tvang for å oppnå sex enn andre, viser studie. Foto: Colourbox
Han overtaler, manipulerer, lyver, presser og insisterer på sex - selv om hun ikke vil. Menn som selv er misbrukt fysisk og seksuelt som barn, har 4,5 ganger større sannsynlighet for å bruke tvang for å oppnå sex enn andre, viser studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn som er fysisk og seksuelt misbrukte som barn, har mer enn fire ganger så stor sannsynlighet for å bruke tvang for å få sex, enn andre menn. Dette viser en ny studie fra universitetet i Washington, USA.

Forskerne ønsket å finne ut hvilke faktorer som setter menn i risiko for å utøve tvang for å få sex, og fant altså at menn som i barndommen var utsatt for fysisk og seksuell mishandling selv, hadde mer enn 4,5 ganger større sannsynlig for å bruke tvang for sex, enn menn som ikke hadde opplevd å bli mishandlet som barn.

Det som i denne undersøkelsen blir betraktet som tvang, er når en mann insisterer eller instruerer noen til å ha sex, selv når vedkommende ikke vil.

Unge jenter presses til sex

- Selv om seksuell tvang kan involvere fysisk makt, involverer det oftere taktikker som press, overtalelse, insistering, manipulering og løgner for å få ha sex med en uvillig kvinnelig partner, uttaler assisterende professor Erin Casey ved Universitetet i Washington.

Dette skriver avisen PhysOrg.com og United Press International.

Nesten 30 prosent av de 5.650 mennene i studien, rapporterte om en eller annen form og grad av mishandling i barndommen. Men denne 30 prosent store gruppen menn stod for hele 45 prosent av gruppen som rapporterte om bruk av tvang i seksuelle forhold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer