Derfor tvinger de seg til sex

Overtaler, manipulerer og lyver.

Han overtaler, manipulerer, lyver, presser og insisterer på sex - selv om hun ikke vil. Menn som selv er misbrukt fysisk og seksuelt som barn, har 4,5 ganger større sannsynlighet for å bruke tvang for å oppnå sex enn andre, viser studie. Foto: Colourbox
Han overtaler, manipulerer, lyver, presser og insisterer på sex - selv om hun ikke vil. Menn som selv er misbrukt fysisk og seksuelt som barn, har 4,5 ganger større sannsynlighet for å bruke tvang for å oppnå sex enn andre, viser studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn som er fysisk og seksuelt misbrukte som barn, har mer enn fire ganger så stor sannsynlighet for å bruke tvang for å få sex, enn andre menn. Dette viser en ny studie fra universitetet i Washington, USA.

Forskerne ønsket å finne ut hvilke faktorer som setter menn i risiko for å utøve tvang for å få sex, og fant altså at menn som i barndommen var utsatt for fysisk og seksuell mishandling selv, hadde mer enn 4,5 ganger større sannsynlig for å bruke tvang for sex, enn menn som ikke hadde opplevd å bli mishandlet som barn.

Det som i denne undersøkelsen blir betraktet som tvang, er når en mann insisterer eller instruerer noen til å ha sex, selv når vedkommende ikke vil.

Unge jenter presses til sex

- Selv om seksuell tvang kan involvere fysisk makt, involverer det oftere taktikker som press, overtalelse, insistering, manipulering og løgner for å få ha sex med en uvillig kvinnelig partner, uttaler assisterende professor Erin Casey ved Universitetet i Washington.

Dette skriver avisen PhysOrg.com og United Press International.

Nesten 30 prosent av de 5.650 mennene i studien, rapporterte om en eller annen form og grad av mishandling i barndommen. Men denne 30 prosent store gruppen menn stod for hele 45 prosent av gruppen som rapporterte om bruk av tvang i seksuelle forhold.

De fant også at menn som bare opplevde fysisk mishandling kun var halvparten så tilbøyelige til å utøve seksuell tvang, sammenliknet med de som ikke var ofre. Gruppen menn som utelukkende var utsatt for seksuell mishandling, var så liten at det ikke kan gi valide statistiske konklusjoner, ifølge PhysOrg.com

- Jo høyere frekvens på mishandlingen i barndommen, jo mer sannsynlig er det for en ungdom eller en voksen å engasjere seg med tvangshandlinger i seksuelle forhold, uttaler forskningsleder Casey til avisen PysOrg.com.

Men hun understreker ifølge avisen at majoriteten av overlevende etter barnemishandling i oppveksten, selv ikke viderefører misbruket i sitt voksne liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer