Desperado ville vite fosterets kjønn

Pistoltruet legen.

Desperado ville vite fosterets kjønn
Publisert
Sist oppdatert

Svensken var så desperat etter å få vite fosterets kjønn, at han truet legen med å sette en pistol mot tinningen hans, om han ikke fikk vite det. Nå er svensken dømt i retten.

Det svenske paret fra Hallstahammar i sentrale Sverige, hadde bestilt en forstervannsprøve ved sykehuset. Dette var imidlertid ikke for å få kontrollere at barnet var friskt, men for å få vite hvilket kjønn det ufødte barnet hadde. Paret hadde ifølge avisen Vestmanlands Läns Tidning, flere jenter fra før, og ville ikke ha flere jenter.

Blodprøve kan avsløre fosterets kjønn

Men da paret fikk prøvesvarene, var det imidlertid ingen informasjon der om fosterets kjønn. Dette på grunn av endringer i det svenske systemet for slike prøver, slik at bestemmelse av fosterets kjønn må bes om av henvisende lege på forhånd. Dette visste ikke paret om, og stor var derfor forvilelsen da de likevel ikke fikk vite om det var en gutt eller en jente i kvinnens mage.

Mannen ble så desperat at han ringte legen og truet med å sette en pistol mot hodet hans, for å få legen til å fortelle hvilket kjønn deres ufødte barn hadde. Ifølge avisen Vestmanlands Läns Tidning, skal legen da ha spurt om mannen truet ham, og desperadoen skal ha svart at "truer gjør man bare om man ikke mener alvor".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer