Dette gir oss hodepine

Har du ofte hodepine, trenger du kanskje ikke se på værvarselet for å vite at det blir regn.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en fersk studie svarer nemlig tre av fire personer med regelmessig hodepine at været og væromslag er en utløsende faktor.

Det er den amerikanske organisasjonen National Headache Foundation (NHF) som står bak studien. Formålet var å identifisere miljøfaktorene som pasientene mente oftest ga dem hodepine, skriver nettstedet WebMD.

Tre av fire personer sa også at de unngikk barer og klubber for å begrense mengden sigarettrøyk de ble utsatt for. Halvparten sa at de ikke kunne gå på konserter med høy musikk, mens fire av ti prøvde ikke å sitte for lenge foran PC-en.

Kraftig eller blinkende lys og sterke lukter var andre vanlige utløsende faktorer.

Ifølge administrerende direktør i NHF Suzanne E. Simons, kan det være et skikkelig detektivarbeid å finne ut hva det er som gir oss hodepine. Det er nemlig ofte en kombinasjon av flere ting.

Derfor er det viktig å skrive hodepinedagbok, og gjerne over tre måneder. Det vil gjøre det lettere for legen å sette en diagnose, mener hun.

Kilde: WebMD

LES MER HER:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer