Dette gjør deg smartere

Omfavn våkenettene - fødsel og amming gjør deg smartere.

Fødsel og amming booster hjernekapasiteten din, antyder ny forskning. Foto: Colourbox
Fødsel og amming booster hjernekapasiteten din, antyder ny forskning. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mange miljøer er det en uuttalt lov at kvinner må komme seg tilbake i jobb så raskt som mulig etter svangerskap og fødsel, fordi hjemmeslentring med minsten fører bare til tregere omløp i toppetasjen. Men den gang ei. Nå har forskerne funnet at fødsel og amming faktisk forbedrer kvinnenes mentale kapasitet. Dette skriver den britiske avisen Mail Online.

Myter og fakta om hjerner

Studien er utført ved universitetet i Richmond, Virginia, i ledelse av professor Craig Kinsley. Kinsley er professor i nevrovitenskap, og baserer sine funn på studier av dyr. Dyrestudiene viste at mødrene er modigere, opptil fem ganger raskere med å finne mat, og har bedre romfølelse enn de barnløse.

Dette mener forskerne kan videreføres til mennesker.

- Gravide kvinner går igjennom en fase hvor de opplever et øyensynlig tap av hjernefunksjon. Men dette er fordi hjernen deres blir tilpasset mødrerollen for å takle de mange nye oppgavene de får. Det synes å vokse mange fordeler fra mødrerollen, etter hvert som den moderlige hjernen vokser til utfordringene, sier professor Kinsley ifølge Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.