Disse TV-seriene gjør deg syk

Se hva de gjør med deg ...

Grey's Anotomy - TV2s mest sette program forrige uke, kan gjøre deg syk ...
Grey's Anotomy - TV2s mest sette program forrige uke, kan gjøre deg syk ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lege-såper som Grey's Anatomy, House og Akutten kan gjøre deg syk. Dette har belgiske forskere funnet ut, etter en studie av gutter og jenter mellom 12 og 18 år. De som så medisinske serier på TV, var mer redd for sykdommer, enn de som brukte mindre tid på denne typen TV-programmer.

Les også: Lærer sex av TV

Dette skriver de britiske avisene Daily Mail og The Telegraph. Dr. Jan Van Mierlo ved Hasselt Universitetet i Belgia, presenterte sine funn på en psykologikonferanse i Bath.

Økt sykdomsfrykt

Det belgiske forskerteamet har fulgt 1.300 ungdommer mellom 12 og 18 i tre år, og intervjuet ungdommene om deres TV-vaner og deres redsel for å bli syke. Dernest er deres eventuelle redsel for å bli syke veid opp i mot hvilke programmer de ser på TV.

Studien viser at de som ser mye på sykehusserier og andre medisinsk relaterte programmer, har en 10 prosent økt sannsynlighet for å bli mer redde for å bli syke selv.

Les også: - De har helse som pensjonister

Langtidseffekt

- Funnene avslørte at det å bli utsatt for bilder av medisinske karakterer var sterk forbundet med frykt for sykdom, sier Dr. Jan Van Mierlo ved Hasselt universitet, ifølge avisen Telegraph. Og dette er en ulogisk frykt som ikke har noe å gjøre med de faktiske sannsynlighetene for å bli syk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer