Døde av skrekk

”Jeg dør av skrekk” er et utsagn som synes å ha rot i virkeligheten.

Illustrasjonsbilde: Esther Seijmonsbergen Foto: Illustrasjonsbilde: Esther Sei
Illustrasjonsbilde: Esther Seijmonsbergen Foto: Illustrasjonsbilde: Esther Sei Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På mandag døde nemlig en sørafrikansk kvinne tilsynelatende av frykt.

På postkontoret

Nora Mazibuko (68) kollapset og døde på et postkontor etter at en sikkerhetsvakt ved uhell mistet revolveren sin og våpenet ble avfyrt, skriver News24. Ingen ble truffet, men folk ble veldig skremt.

Mazibukos datter, som ventet utenfor, sa at moren hadde dødd øyeblikkelig.

- Jeg løp inn med en gang etter jeg hørte lyden og fant moren min på gulvet. Hun hadde stoppet å puste. Det skjedde så fort, jeg kunne ikke tro hun var borte, sa hun.

Legevakten ble tilkalt, men Mazibuko var allerede død. En talsmann fra politiet sier de vil etterforske omstendighetene nærmere.

Flyskrekk er ikke så farlig, men likevel: Her er åtte råd mot flyskrekk

Ikke første tilfelle

Dette er ikke en unik hendelse. Flere tilfeller rapporteres hvert år hva gjelder personer som tilsynelatende skremmes til døde. New York Times hadde helt tilbake i 1912 en artikkel om en 16-årig jente som tilsynelatende døde av sin egen skrekk for å ha fått rabies. Hun var ikke smittet, men døde etter å ha oppvist alle symptomer på den fryktede sykdommen.

 • Ekstern lenke: Artikkel fra New York Times, PDF-fil
 • Bekreftes av lege

  Legen Martin A. Samuels ved Brigham and Women's Hospital i Boston bekrefter at det er mulig å bli skremt til døde. I en artikkel fra oktober 2006 i ABC News sier legen at det finnes bevis for at mennesker kan skremmes til døde under spesielle omstendigheter. Og da gjelder det ikke bare eldre mennesker med svakt hjerte.

  - Jeg har sett tilfeller der barn uten hjertesykdom dør i fornøyelsesparker, trekker Samuels frem som eksempel.

  Samuels refererer til at hjertet kan utsettes for et kjemisk sjokk utløst av signaler fra hjernen. Et slags slags kroppslig "lynnedslag" utløst av adrenalin.

 • Ekstern lenke: Les artikkelen hos ABC News
 • Les også: Skrekkhistorier fra verdens farligste veier


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer