Drakk ti liter vann og døde

Mannen ville ikke ta smertestillende, men alternativet var ikke noe bedre...

Kroppen vår består av mellom 55 og 78 prosent vann og rundt 20 prosent av vanninntaket vårt kommer fra mat. Foto: Colourbox.com
Kroppen vår består av mellom 55 og 78 prosent vann og rundt 20 prosent av vanninntaket vårt kommer fra mat. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I stedet for å ta smertestillende mot tannkjøttplager, drakk Andrew Thornton (44) nesten ti liter vann på åtte timer for å døyve smertene.

Thornton, som var en fysisk frisk og aktiv mann, kollapset i hjemmet sitt i desember i fjor og ble deretter brakt til sykehuset, skriver nettutgaven av Daily Mail.

Trodde han var full

Legene trodde først han var full siden han snøvlet og ikke klarte å stå oppreist. Det viste seg senere at symptomene kom av væskeansamlingen i hjernen.

Thornton ble gitt salt for å balansere nivået i kroppen, men døde dagen etter av et hjerteinfarkt. Det ble senere konkludert med at hjerteinfarktet skyldtes vannoverdosen.

Les også: Advarer mot tørrdrukning

Advarer andre

Thorntons mor advarer nå andre mot å drikke for mye vann. Hun sier at sønnen hadde lidd av smerter i tannkjøttet i flere år, men aldri oppsøkt tannlege for behandling. Han brukte som regel munnskyllevann eller drakk vann for å lindre smertene, forteller hun til avisen.

Ifølge nettdoktor.no drikker imidlertid de fleste av oss altfor lite vann. Vi bør drikke rundt 1,5 liter vann om dagen, noe som tilsvarer rundt åtte glass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer