Drikk en sigarett

Omstridt nikotindrikk inntar Storbritannia.

Med ordene "No warning needed" skal den nye drikken etter planen lanseres i Storbritannia før jul.  Foto: United Drinks and Beauty Corpo
Med ordene "No warning needed" skal den nye drikken etter planen lanseres i Storbritannia før jul. Foto: United Drinks and Beauty Corpo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer stadig nye produkter på markedet som skal hjelpe folk med røykesuget. En av de siste i rekken er drikken "Liquid smoking". Etter å ha blitt en stor hit i Nederland, lanseres den i disse dager i Storbritannia.

Det er det Nederlandske selskapet United Drinks and Beauty Corporation som har utviklet produktet; en urtedrikk med fruktsmak som skal ha samme effekt som tobakk og sigaretter. Det melder Mail Online.

Les også: Selger E-røyk ulovlig

Laget av røtter

"Liquid smoking", som inneholder 15 prosent nikotin og en blanding av røtter fra Sørafrikanske planter, lover forbrukerne en umiddelbar rus etterfulgt av en euforisk og beroligende følelse.

I likhet med E-sigaretten er drikken skapt for å hjelpe de mest nikotinavhengige med suget på steder hvor det ikke lenger er lov til å røyke, som på barer og restauranter, samt på lange flyvninger.

Sjef for United Drinks and Beauty Corporation, Martin Hartman, sier at det ikke finnes forskning som har påvist at drikken er skadelig. - Produktet vi har utviklet har egenskaper som minner om nikotin, og intensjonen vår er å hjelpe de menneskene som er berørt av røykeforbudet. Folk kan dempe suget med denne fremfor å bruke sigaretter eller tobakk, sier Hartman til nettavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer