Er du avhengig av denne?

Halvparten av alle nordmenn bruker ketchup til middag minst en-to ganger i uken.

Er du avhengig av denne?
Publisert
Sist oppdatert

En landsrepresentativ undersøkelse utført i april i år av Synovate for Opplysningskontoret for Meieriproduker viser at ketchup er blitt den nye sausen.

Så mye som en av tre barn, og faktisk en av fem voksne, setter den samme røde sprutflasken på middagsbordet hele tre ganger i uka eller oftere. Menn både spiser og serverer ketchup til middag langt oftere enn kvinner.

Nærmere 7 av 10 menn nyter den røde sausen en-to ganger i uken eller oftere, mot i underkant av halvparten av kvinnene. I tillegg er det langt flere storforbrukere blant de yngste (15-24 år), og tilnærmet ingen storforbrukere blant dem over 60 år.

Skeptisk til ketchup

Matfaglig konsulent Marianne H. Antonsen i Opplysningskontoret for Meieriprodukter er skeptisk til ketchupens fremtog.

- Det er synd om all middagsmat blir dekorert med ketchup. Da vil jo all mat smake likt, og barna lærer seg ikke til å like nye eller annerledes smaker, ei heller nyte råvarenes grunnsmak, sier hun i en pressemelding.

Hun mener mange barn ville sette mer pris på ulike middagsretter, mer variert kost og gjerne fisk, om de for eksempel ble eksponert for smakfulle sauser. Selv har hun hatt god erfaring med blant annet appelsinsaus og hvit saus med sitronsmak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer