Er du internettoman?

Klarer du aldri slå av PC-en eller taster du konstant på mobilen, kan det være noe galt med deg.

Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det mener i alle fall den amerikanske psykologen Jerald Block som foreslår at flere tilstander bør puttes opp i den store sekken med psykiske lidelser.

Det gjelder både internettavhengighet, stor trang til å spille spill eller sende SMS’er og sex-fiksering, skriver Block i tidsskriftet American Journal of Psychiatry.

Krangler og lyver
De som lider av internettavhengighet, får symptomer som krangling, lyving, tretthet og isolasjon når de ikke får tilgang til maskinen. De får også et stadig større behov for bedre og dyrere utstyr, skriver Block.

De som er avhengige, har også lettere for å glemme bort tiden, noe som igjen fører til at de ikke spiser og sover så mye som de egentlig burde.

Artikkelen til Block viste til forskning i Sør Korea og Kina, hvor det er vanlig å gå på internettcafe i stedet for å ha internett hjemme.

- Data fra 2006 viser at rundt 2.1 prosent, det vil si 210.000, sørkoreanske barn fra seks til 19 år er avhengige og trenger behandling. Kanskje 20 til 24 prosent av disse trenger innleggelse, sier Block.

Kilde: Sky News


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer