Færre unge røykere

Det er blitt 75.000 færre dagligrøykere. Særlig blant unge mellom 16 og 24 år er det mange som har sluttet eller latt være å begynne å røyke.

Illustrasjonsfoto: Colourbox   Foto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sosial- og helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) er storfornøyde med utviklingen og resultatet av myndighetenes antirøykekampanjer.

– Vi ser at kampanjene har virket, og vi anbefaler myndighetene å bevilge mer penger til antirøykekampanjer i massemediene, sa helsedirektør Bjørn-Inge Larsen da han torsdag orienterte statsråd Sylvia Brustad om reduksjonen i andelen dagligrøykere i alle aldersgrupper det siste året.

Rekord
I aldersgruppen 16-74 år røykte 22 prosent av befolkningen daglig i fjor, mot 24 prosent i 2006, viser en ny undersøkelse om tobakksbruk som er gjennomført av Statistisk sentralbyrå (SSB). SSB gjennomfører en slik undersøkelse hvert år.
Nedgangen på to prosentpoeng det siste året tilsvarer 75. 000 færre dagligrøykere.
Reduksjonen i antall dagligrøykere har ikke vært større siden den første store massemediekampanjen om tobakk ble iverksatt i Norge i 2003. Da sluttet 100.000 å røyke daglig.

I tillegg til de 22 prosentene som røykte daglig i fjor, røykte 10 prosent av befolkningen av og til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer