Fingeravtrykk avslører usunn lunsj

Amerikanske skoler lar seg inspirere av politiets metoder i kampen mot overvekt.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bekymrer du deg for hva barna dine spiser på skolen? I Utah i USA nøyer ikke foreldrene seg med å spørre - der har de full kontroll via et avansert registreringssystem.

Juan Diego Catholic School er først ute i USA med å innføre fingerskanning, og målet er å få ungdommene bort fra frityrgrytene og over til salatbaren.

Det nye systemet gjør det mulig å holde orden på elevenes lunsjkontoer og registrere nøyaktig hva de spiser. Og all informasjonen er tilgjengelig for foreldrene hjemme, skriver nettstedet abc4.com.

Vrient, men gøy
- Det er en veldig liten inngripen for bedre foreldreovervåking av barnas spisevaner, sier administrator for systemet, Eric Browning.

Straks studentene har hentet det de vil spise i lunsjen, plasserer de pekefingeren på skanneren. Bilde av og informasjon om eleven dukker opp på PC-skjermen, og de kantineansatte registrerer maten som elevene har valgt ut. Dette er en raskere og sikrere metode enn å bruke ID-nummer, mener ledelsen ved skolen.

Og ifølge ledelsen er det ingen grunn til bekymring for at fingeravtrykkene skal bli misbrukt.

Men hva synes elevene om at foreldrene kan overvåke spisevanene deres?

- Det er vrient. Du må passe på hva du spiser nå, men det er gøy også, sier Jordan Cox til abc4.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer