Fingeravtrykk avslører usunn lunsj

Amerikanske skoler lar seg inspirere av politiets metoder i kampen mot overvekt.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bekymrer du deg for hva barna dine spiser på skolen? I Utah i USA nøyer ikke foreldrene seg med å spørre - der har de full kontroll via et avansert registreringssystem.

Juan Diego Catholic School er først ute i USA med å innføre fingerskanning, og målet er å få ungdommene bort fra frityrgrytene og over til salatbaren.

Det nye systemet gjør det mulig å holde orden på elevenes lunsjkontoer og registrere nøyaktig hva de spiser. Og all informasjonen er tilgjengelig for foreldrene hjemme, skriver nettstedet abc4.com.

Vrient, men gøy- Det er en veldig liten inngripen for bedre foreldreovervåking av barnas spisevaner, sier administrator for systemet, Eric Browning.

Straks studentene har hentet det de vil spise i lunsjen, plasserer de pekefingeren på skanneren. Bilde av og informasjon om eleven dukker opp på PC-skjermen, og de kantineansatte registrerer maten som elevene har valgt ut. Dette er en raskere og sikrere metode enn å bruke ID-nummer, mener ledelsen ved skolen.

Og ifølge ledelsen er det ingen grunn til bekymring for at fingeravtrykkene skal bli misbrukt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer