Flaks er ikke medfødt

Det dreier seg om timing, hevder forskere.

Hell i spill eller kjærlighet? De heldigste blant oss kan synes å ha begge deler.  Foto: colourbox.com
Hell i spill eller kjærlighet? De heldigste blant oss kan synes å ha begge deler. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen vil hevde at mens noen er født med sølvskje i munnen, er andre født under en sort stjerne. For det kan unektelig synes som at enkelte surfer gjennom livet på en bølge av hell og lykke, mens ander strever i motbakke år etter år.

Les også: Uflaks gjør deg syk

Britiske forskere har brukt de ti siste årene på å finne ut hva det kommer av, at noen tilsynelatende er mer heldige enn andre.

- Heldige mennsker møter perfekte partnere, får oppfylt sine drømmer og ambisjoner, når til topps i sine karrierer, og lever lykkelige og meningsfylte liv. Men deres suksess skyldes ikke at de jobber spesielt hardt, at de er påfallende talentfulle, eller utrolig intelligente, sier Richard Wiseman til New Scientists.

Han er professor i psykologi ved University of Hertfordshire, og har ledet studien som forsøker å gi svar på hvorfor noen mennsker lever i medvind- og andre i motvind.

Les også: Slik får du bedre selvfølelse

- De såkalt heldige synes å ha en mystisk evne til å være på rett sted til rett tid. Dermed ender de opp med å få mer enn de skulle ha krav på av både hell og medgang i en rekke situasjoner, sier han.

Wiseman og hans forskerteam har undersøkt om det er mulig å utvikle teknikker som kan muliggjøre det for de mer uheldige å få mer flaks i sine liv.

Hundrevis av usedvanlig heldige og uheldige mennesker har deltatt i studien, som (kanskje til overraskelse for noen) konkluderer med at flaks ikke er medfødt.

I stedet bruker ifølge Wiseman heldige mennesker, uten selv å være klar over det, ulike teknikker for å skape hell og lykke i sine liv.

Les også: Er det din lykkedag?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer