Flere med for lite testosteron

En av fire menn over tretti år har lave testosteronnivåer.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men bare én av tjue har kliniske symptomer knyttet til hormonmangelen, ifølge ny forskning.

Når menn blir eldre, er det mer sannsynlig at de opplever symptomer som redusert sexlyst impotens på grunn av lave testosteronnivåer.

- Lave testosteronnivåer kan ha innvirkning på mange aspekter hos mannens psykologi, sier studieleder Andre B. Araujo ved New England Research Institutes i Massachusets i USA, ifølge Live Science.

I studiene analyserte forskerne dataene til rundt 1.500 menn mellom 30 og 79 år. De så blant annet på faktorer som testosteronnivåer, symptomer ved testosteronmangel og hvordan medikamentbruk kan påvirke hormonnivåene.

Les også: Lite testosteron gir dødsrisiko

6,5 millioner med hormonmangelRundt 24 prosent av de undersøkte mennene hadde for lave såkalte totaltestosteronnivåer og 11 prosent hadde for lave nivåer med fritt testosteron. Kjønnshormonene bindes av et protein som heter SHBG, men bare den delen av hormonet som er bundet, altså fritt testosteron, er aktivt.

Mange av mennene opplevde imidlertid ingen symptomer knyttet til hormonmangelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer