Forbyr hostemedisin til barn

Dødsfall og alvorlige bivirkninger har fått Storbritannia til å forby salg av hostemedisin til barn under to år.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fem små barn under to år skal ha dødd, og mer enn 100 skal ha fått alvorlig bivirkninger etter å ha inntatt hoste- og forkjølelsesmedisiner i Storbritannia, melder flere britiske medier. Dette har fått myndighetene til å forby salg av hostemiksturer og nesesprayer til barn under to år, skriver norske Dagens Medisin.

Bakgrunnen for sikkerhetstiltaket er faren for overdoser fordi barn får i seg for mye av medisinen, eller at de har fått i seg mer enn ett legemiddel av gangen.

Det er 12 aktive ingredienser som er i søkelyset, og flere av disse selges også i Norge. Men bruken av legemidlene er mer restriktiv her enn i andre land ifølge Legemiddelverket, og i Norge er det heller ikke meldt om bivirkninger på barn som følge av nesedråper.

Bivirkningsnmemnda i Norge har nylig diskutert bruken av disse legemidlene til barn, og Legemiddelverket avventer nå konklusjonen, ifølge Dagens Medisin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer