Foreldre lot gutten dø

Tenåring døde da foreldrene nektet ham å ta imot legehjelp.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com  Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

16 år gamle Neil Beagley fikk en blokkering i urinveiene, og døde av forgiftning etter en ukes sykeleie.

Hendelsen fant sted i staten Oregon i USA, der guttens familie er medlemmer av den sterkt religiøse sekten "Followers of Christ". Medlemmene godtar kun bønn og healing mot bekjempelse av sykdom, skriver danske Ekstra Bladet.

Ifølge Dr. Clifford Nelson, som ble nektet å gi behandling av guttens foreldre, kunne han vært reddet av et enkelt rutineinngrep.

- En urolog kunne lett ha lagt inn et kateter og fjernet blokkeringene, opplyser han til Fox News.

Nekter straffeskyld

Dette er ikke første gang sekten nekter å ta imot legehjelp. Senest i mars døde Beagleys 15 måneder gamle kusine av bronkitt og blodinfeksjon.

Etter flere barnedødsfall i sekten vedtok Oregon i 1999 en lov som skal beskytte barn mot foreldre som mener at sykdom kun skal helbredes ved bønn.

Ifølge avisen The Oregonian er dødelighetsstatistikken blant sektens barn 26 ganger høyere enn i samfunnet for øvrig. "Followers of Christ" har cirka 1.200 medlemmer.

Guttens foreldre står nå tiltalt for uaktsomt drap etter å ha unnlatt å ta imot hjelp. De nekter imidlertid straffeskyld og viser til religionsfriheten.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer